Vardagslycka


Det prasslar runt mig. Tisslar, tasslar och teaterviskas. 
"Mamma, jag måste KISSA!!" Mamman suckar, samlar ihop alla saker, knölar ner dem i sin väska och tar ungen i handen och börjar böka sig ut. Alla reser sig och några himlar med ögonen och suckar. 
Mamman tackar och sonen i andra änden av hennes hand petar näsan medan han snubblar ut bredvid sin stressade förälder. 

Nere vid filmduken rullar ett gäng handikappade med assistenter in, och bakom dem leker några riktigt småisar tittut. De ser ut att vara tvillingar, och i typ tre-fyra års åldern. Allvarligt! Det var väl ändå SJUÅRS gräns på den här filmen? 
Den ena likadana ungen snubblar och tappar sitt godis men slutar grina när systern hjälper henne upp och bjuder av sina popcorn. 
Jag suckar lite till men fattar att när man går och ser en barnfilm på bio, får man faktiskt leva med att det är barn där också. Barn under sju år med. 
Såna små får gå på bio om de har en vuxen med sig. 
Jag blänger lite uppåt, bakom oss, och ser kopiornas pappa. Han sitter bredvid ett tredje barn och babblar i telefonen. Jahaja. 

Jag tar några popcorn från dotterns enorma kartong, betraktar reklamen och surfar lite på mobilen under jackan för att inte störa någon, under tiden. Lyssnar mest av allt på döttrarnas småprat, sållar ut Fågelungens prat, och hör hennes skratt där bland de andra tjejernas röster . 
Hon skrattar, pratar och äter choklad. Fnissar med kompisen över något jag inte vet, och hela jag fylls av en må bra känsla. 

Vi är på bio, jag är mätt efter en god middag på restaurant, helgen har varit soligt underbar och nu avslutas den med en -förhoppningsvis- bra film. 

Jag nyper mig i armen bara för at upptäcka att det gjorde skitont (jag nöp hårt) och jag.är.på.riktigt. Dottern med. 
Hon ligger inte avsvimmad på badrumsgolvet, hon sitter inte med andnöd på en trottoarkant och hon är inte yr i mössan med hjärtklappning. 

Vi är på riktigt, det vet jag för jag nyps, och vi sitter här, ska se en film och lever. Kroppen och knoppen är med, på oss båda. 
Och det känns alldeles fantastiskt underbart. 

Vardag är det vackraste som finns. 

 
 
1 Anonym:

skriven

Jag blir alldeles tårögd! Vilken hjälte hon (och ni andra i familjen) är! Längtar tills jag har kommit lila långt!

Svar: Alla som kämpar är hjältar! Och min starka, modiga dotter är alldeles fantastisk. Jag är så stolt över henne.

Ge dig inte - alla är värda att slippa den här hemska sjukdomen.
Många hälsningar
Anorexiamamman

2 Också en mamma:

skriven

Nu fick du mig att gråta igen. Så himla fint och underbart att läsa. Hoppas vi också kommer dit så småningom. Kram

Svar: Hoppas du inte gråter för mycket på grund av mig.... Och SJÄLVKLART kommer ni ut på andra sidan.
Ge inte upp.
Kram tbx
Anorexiamamman

3 Johannes:

skriven

Vår vardag just nu är vrede och sönderslaget porslin. Pillimetermått och underätande. Alla kriterier för anorexia utom ett uppfyllda. Jag läser din blogg och hoppas att vi slipper gå så långt som ni gjort för att komma tillbaks till en normal vardag. Jag är inte ett dugg avundsjuk trots att jag beundrar din styrka och din ork. Jag önskar bara att vi hade sluppit detta.

Svar: Hej Johannes,
Ja, så kan vardagen också vara. Jag är ledsen för er skull, och jag önskar också ni hade sluppit den här vidriga sjukdomen.
Det är fruktansvärt när ens barn blir sjuka :-(

Var stark, ta hand om er så gott ni kan. Ge inte upp. Ni kommer ur detta, precis som vi förhoppningsvis också gör.

Många hälsningar och tankar till Er
Anorexiamamman

Kommentera här: