(O) Normalt


Det känns inte normalt. 

Fågelungen har ensamhelg hemma med systrarna. Passar på att tävla med ena hunden, och skickar surt ett inte vinnande resultat. Besviket, men inte hysteriskt, grinigt, men inte okontrollerat, deppigt men inte uppgivet. 
Och hon äter oavsett resultat. 

Pappa är på resande fot, precis som jag. 
Tittar på Facebook och funderar hur det går hemma. Pustar ut när jag får gladrapport, och kan koncentrera mig på mitt eget arbete. 
Utbildning med prov. 
Jag håller ihop, kan minnas det jag pluggat, äter gott på restaurangen utan jobbiga tankar (nåja, nästan) på mängd, konsistens etc etc. Jag bara njuter av maten. 

Kompisen och jag delar hotellrum. Babblar, skrattar och gråter en skvätt. Pratar allvar om livet, och fnittrar glatt sekunden efter. 
Åh, det är så SKÖNT!! 

TV:n står på länge. Vi är tysta ihop, trötta efter en lång dag och jag passar på att plugga inför i morgon. Koncentrationen fungerar nästan, ovant och härligt. 
Utanför dörren hörs fotsteg som kommer och går, raska, långsamma, tunga och lätta. Avlägsna skratt, klirr från glas och längre bort, ute, ropar en man irriterat på sin hund. 

Jag duschar. Länge. Bara jag.
Ingen enda tanke på Fågelungen och vad som kan tänkas hända henne när jag låser en badrumsdörr flera timmar från henne, och tar hand om min egen kropp. 
Pysslar extra, klipper naglar, använder lukta-gott-kräm och till sist en sudd nagellack. Jag tassar på rena, varma fötter till min säng, kryper ned bland släta lakan och bara njuter. 
Känner att jag saknar min dotter, hon med det långa håret, hon med hemtam doft och vackra gråblå som glittrar. Munnen med det myckna pratet och tankarna som hon så gärna delar. 
Hon som Fågelungen egentligen är. 

Jag suckar lätt, släcker ljuset och ligger här och är en normal mamma på utbildning en helg i Sverige. Med en nästan helt vuxen dotter hemma som faktiskt klarar sig själv. 
Det känns ju alldeles ovant, onormalt.....

Sömnen kommer, men pirret i magen, det lyckliga,
det stannar ända tills jag förvsinner till John Blunds värld. 
1 Anonym:

skriven

Har följt er resa och känner igen mig. Att inse att våra halvvuxna och vuxna barn äntligen klarar sig själv. Att tex. städa bara för att det behövs och inte för att halvhysteriskt göra något för att försöka skingra tankarna. Jag njuter fortfarande av att messenger är tyst och att telefonen inte ringer med en ledsen röst på andra sidan. Beskrivningen av din möjlighet att göra något för dig själv gör att jag ryser av välbehag. Ha det så bra och hälsa din dotter att hon också är duktigast i världen.// Anna i Sundsvall, mamma till Johan.

Svar: Hej Anna, Jag har hälsat henne från dig. Jag tycker också att hon är duktigast i hela världen. I hela Universum.

Glad för din skull också.
Många hälsningar
Anorexiamamman

2 En mamma till...:

skriven

Känner också igen mig i din text! Ovant, men ack så skönt att få tänka på sig själv och inte vara livrädd för ett kaos hemmavid! Att lita på att det går framåt - att fågelungen klarar sig själv en helg och faktiskt växer med det... Återigen självklara saker för de flesta av mina vänner, men inte när man har anorexiamonstret som ovälkommen gäst i familjen. Njut av din helg! Det kommer fler :-) Kram.

Svar: Jag njöt allt jag kunde. Hoppas på fler, det känns galet skönt.
Kram tbx och härligt att det går framåt för er

Många hälsningar
Anorexiamamman

3 Johannes:

skriven

Skön helg - det är dig väl unt!

Svar: Tack :-)
Anorexiamamman

Kommentera här: