Kli


Hon ser allvarlig ut. Kliar sig på kinden. 
Funderar. 
Betraktar. 
Kliar. 

Det ser rött ut på kinden.
"Hallå, vad gör du?" Jag småler, smeker henne i ansiktet, och frågar om hon mår bra. Det gör hon säger hon, och kliar samtidigt vidare. 
Jag tar hennes hand, pussar fingrarna och säger att hon får röda märken på kinden. 

Ryser för mig själv, och minns alla ångestattacker som börjat med att hon håller huvudet lite på sned och ett evinnerligt kliande i ansiktet. 
Hon gjorde nästan hål på en liten fläck just där på kinden, många gånger. 

Hon verkar okej. 
Jag tar mina otäcka flaschbacks och kastar dem långt bort. 
Ändå sitter en udd kvar av oro, petar i mitt inre, och får mig att gå lite på tårna. 
Hon kliar inte mer. 
Iallafall. 
1 Skatmamman:

skriven

Jobbigt med oron! Den kommer väl alltid finnas där mer eller mindre kan jag tänka mig.

Svar: Ja, så är det nog. Men mer eller mindre. Jag har bestämt att jag ska försöka fånga dagen. Inte oron.
<3
Många hälsningar
Anorexiamamman

2 En mamma till...:

skriven

Ja, det tror jag med, men oron ändrar form och blir mycket lättare att hantera ju bättre ens fågelunge mår... När det är som värst tror man nästan inte att man ska klara det, men en dag i taget så går det och man måste våga tro på ett annat liv - ett mycket bättre liv för alla i familjen! Känner så igen mig i din text om hur storasyster reagerar - hos oss är det lillebror som fått växa och bli så klok!

Svar: Just så... En dag i taget... Underbara Lillebror... och alla andra syskon som också får kämpa.
<3

Många hälsningar
Anorexiamamman

3 Skatmamman:

skriven

Lillebror hos oss säger inte så mycket om vår fågelunge. Stirrar bara på henne vid matbordet... Funderar på om det är bra eller dåligt. Tror att reaktioner i sig är bra och inte stänga inne frågor mm

Svar: Alla måste nog få fråga, fundera och reagera. (Dock kanske inte i just matsituationer) Och kanske bra att alla i familjen får prata med någon, det är hemskt tungt det som händer i ett hem där det klampat in ett ÄS-monster.
Många hälsningar
Anorexiamamman

4 En mamma till...:

skriven

Hej skatmamman! Tror också att reaktioner är bra, men utrymmet för sådant blir så mycket mindre för syskonen till fågelungar... När ett barn tar så mycket kraft och ork så tvingas syskonen visa hänsyn, på gott och ont. Här är det lillebror som har nått fram när ingen annan gjort det - de har alltid haft en thight relation! Nu när storasyster mår bättre så kan han också tillåta sig att ta lite mer plats! Vi har försökt se till att han ska få lite andrum från all kaos ibland - för att också bli sedd och få vara i centrum!

Svar: Viktigt att se de andra barnen.. Härligt att ni kan och orkar det. Jag tänker att det är tur att våra fågelungar har modiga, kloka och starka syskon. För vad skulle vi väl ofta gjort utan dem.

Kram till er
Anorexiamamman

Kommentera här: