Adjö

 

Jag ringer det välbekanta numret. Kopplas av den välbekanta telefonisten. Slussas vidare av välbekanta medarbetare och får så behandlarens ljusa röst i luren. Också den ytterligt välbekant.
”Hej, ringer du?”
Hon andas snabbt, som om hon skyndat sig, eller varit upptagen men satt sig ner några minuter för att prata med mig.
Jag hör på rösten att hon är nyfiket glad att prata med mig, nyfiken på hur det går för Fågelungen, och lite nyfiket orolig att jag har dåliga nyheter.
Det har jag inte.

Jag berättar att jag pratat med henne så många gånger under dryga ett och ett halvt år, så många tankar, timmar och tårar.
Och att jag nu, när jag inte pratar mer med henne vill berätta att jag på ett vis saknar henne, men mest av allt att jag vill ringa och berätta hur mycket hon har betytt för min dotter, men faktiskt också för mig. Jag säger som det är, att jag vill tacka henne av hela mitt mammahjärta (och det är STORT!) för all hjälp hon gett oss.
Innan hon säger det, påpekar jag att hon gjort sitt jobb. Visst. Men hon har gjort sitt jobb sådär lite (mycket) extra.
Hon har brytt sig, visat medkänsla och gett oss av sin kunskap, yrkeskunnande men också av sig själv.
Nu när jag mår bättre vill jag berätta hur oerhört tacksam jag är mot henne, och att jag hoppas hon fortsätter jobba med människor, och ge fler chansen att få hjälp av människor som hon.
Och att jag hoppas hon tar hand om sig själv, och inte blir alldeles dränerad av alla behövande och krävande föräldrar och allvarligt sjuka Fågelungar.

Efter min salva blir det tyst en stund och jag hör att hennes blå blir fulla av tårar. Hon snörvlar till och säger med stor värme i rösten att hon är så glad att jag ringer. Att hon varit så orolig för Fågelungen och att hela hon blir full av gråtlycka över nyheterna och vetskapen om att det just nu faktiskt går så bra som hon hoppats.
Hon avslutar med att säga att om hon bara kan hjälpa en enda… Så är hennes slit värt allt och mer därtill.

Vi pratar en stund till, och jag känner mig glad att skicka en verbal kram med en stor önskan om att vi aldrig mer ska ses eller höras i samband med ätstörningar. Gärna i det riktiga livet, men inte det sjuka.

Så avslutar vi samtalet, och när jag lägger på luren känner jag i hela mig hur tacksamheten mot M, hon den unga, med de allvarligt kloka blå ögonen, fyller mig med värme och glädje. Jag tänker att det är fantastiskt att det finns kloka, trygga och medmänskliga människor inom vården när man som bäst behöver det -  och jag hoppas många fler drabbade får samma kloka hjälp i framtiden.

 

 
1 A:

skriven

Så himla omtänksamt. Även jag blir alldeles rörd.

Svar: Inte bara omtänksamt. Det kändes skönt för mig att få tala om det här för henne också 💗

Många hälsningar
Anorexiamamman

2 Jacqueline:

skriven

Jag har också en helt fantastisk ung, och klok M som hjälper mig. De är ovärdeliga, de som ger sitt allt för att vilja hjälpa åtminstone EN, och jag är så förundrad över att de existerar för vad hade världen varit utan dem?

Jag är också glad över att det går så bra för er.
Kram

Svar: Härligt att du har bra hjälp. Det är helt ovärderligt.

💗

Många hälsningar
Anorexiamamman

3 M:

skriven

Jag blir sa glad i hela mig att lasa det har inlagget! Jag ar helt overtygad att ni hjalper manga fagelungar och deras mammor genom den har bloggen. Massa varma kramar till er!

Svar: Precis som du har hjälpt oss. 💗
Om mina rader har hjälpt någon på vägen blir jag faktiskt jätteglad.

Då har jag en anledning att låta bloggen ligga kvar.

Många kramar till dig M
Anorexiamamman

4 Anonym:

skriven

Jag blir så rörd av det du gjorde. Så otroligt fint <3 massor med kramar till er. Älskar att läsa din blogg. Jag själv som sjuk fågelunge, har fått väldigt mycket hjälp genom din blogg!!!

5 Anonym:

skriven

Vad rörd jag blur av det du gjorde!!!!! Jag älskar att läsa din blogg!! <3 jag själv som är en sjukt fågelunge, har fått väldigt mycket hjälp! Massor med kramar och styrka till er!!!

Svar: Jag blir rörd av alla människor som faktiskt finns, och engagerar sig och hjälper oss som verkligen behöver.
Det är helt fantastiskt när jag tänker efter.
Jag tänker att det är så lätt att tala om när man är missnöjd, och så kände jag att det är minst lika viktigt att tala om när någon gjort något bra 😊

Roligt att du tycker om mina tankar.

Många hälsningar
Anorexiamamman

6 Anonymisen:

skriven

Vet du vad jag tänkte på nyss?! Du kanske inte är "anorexiamamma" mer- utan bara "mamma"? :)

Svar: Ja.... Kanske det. Snart hoppas jag det.
Det räcker fint att "bara vara mamma"
💗😊

Tänker på dig med. Anorexia är ett ord man kan leva och klara sig utan.
Kram
Anorexiamamman

Kommentera här: